Evenementen

Als je samojeden in actie wilt zien, bijvoorbeeld omdat je twijfelt over de aanschaf van een hond, kom dan naar een van de onderstaande evenementen. Je kunt dan kennis maken met verschillende fokkers en hun honden zien. Klik op de datum voor meer informatie.

 

datum                                    evenement                organisator                plaats

zondag 2 juni '19                    Clubmatch                  Samojedenclub           Utrecht

zondag 1 sept '19                   Wandeling                  Coby Rees                   Spaarnwoude

zondag 10 nov '19                  Step Training              Eris Koops                   Halfweg

zondag 30 aug '20                  Zwemvijver                John Elbers                 Oeffelt

zondag 6 sept '20                   Wandeling                  Coby Rees                   Spaarnwoude

zondag 5 sept '21                   Wandeling                  Coby Rees                   Spaarnwoude

zondag 24 okt '21                   Clubmatch NSC          Samojedenclub           Kerkwijk

zondag 7 nov '21                    Step Training              Eris Koops                   Halfweg

zondag 24 april 2022             Zwemfestijn               John Elbers                 Oeffelt

zondag 29 mei '22                 Clubmatch NSC          Samojedenclub           Utrecht

zondag 12 juni '22                  JongeHondendag/Doedag     NSC                 Utrecht

zondag 4 september '22        Wandeling                  Coby Rees                  Spaarnwoude

 

terug

 

Clubmatch '19

Zondag 2 juni 2019 was de kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club  op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht. Keurmeester was Evert Verschoor, en er waren 37 honden ingeschreven. Beste van het ras werd Lusjkaya Rushana Aimokov van Els Mul.

 

 

De volledige uitslagen vind je op http://www.samojedenclub.nl/clubmatch.php

 

terug

 

 

Samojedenwandeling '19

Zondag 1 september 2019 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. We begonnen om 13:00 met koffie en appeltaart. Rond 14:00 gingen we op pad om een wandeling van ca 8 km te maken. Onderweg was één keer gelegenheid om een plaspauze te houden. Voor de puppy's en oudere honden was er een kortere route.

Omdat we zaterdag 31 augustus de hele dag bij het keurmeestersexamen in Woudenberg moesten zijn, hadden we ditmaal geen tijd om een lunch voor te bereiden, dus hadden we de deelnemers gevraagd zelf een broodje mee te nemen. Koffie, thee en jus d'orange waren uiteraard ruim voorradig. Daarom hebbenwe deze keer ook geen bijdrage gevraagd. Na  terugkeer werden ook de sterke verhalen verteld. Zo rond 17:00 keerden we moe maar voldaan huiswaarts.  Graag tot volgende keer!

 

 

Inlichtingen bij coby.rees@planet.nl

Coby Rees

 

terug

 

 

Snow Planet '19

Eind september, als de sneeuw in de indoor-skihal Snow Planet te Spaarnwoude ververst moet worden,was er een dag waar de honden een uurtje in de sneeuw mogen dollen. Helaas gaat dit evenement niet meer door, vanwege een nieuwe exploitant.

 

 

terug

 

 

Steptraining '19

 

Zondag 10 november hebben we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden voor de step gehouden. Er was een flinke opkomst: er waren 10 ervaren steppers aanwezig . De trail moest iets aangepast worden omdat er een belangrijke brug in onderhoud was. De trail voor de grote honden werd daardoor iets langer dan 8 km, het puppy-rondje werd iets korter dan 1 km. Een aantal nieuwkomers heeft voor het eerst met de hond voor de step gelopen, en ze hebben de smaak te pakken! .

Ida met nieuwe step klaar voor de start

 

We begonnen om 10:00 met koffie en krentebrood , tompoezen( omdat John Elbers Jarig was) en chocolade muffins (omdat Nathan Jansen jarig was.) Na afloop tracteerde Coby Rees ons op een kop erwtensoep. Rond 13:00 gingen we weer huiswaarts.

Inlichtingen bij Eris Koops:  eris@naschja.nl

 

terug

 

 

Samojeden Zwemvijver succes ondanks corona

Zondag  30 augustus 2020  is er ondanks de corona  net als vorig jaar weer een gezellige middag georganiseerd in Oeffelt.

Vanaf 14:00 werdende bezoekers verwacht bij de zwemvijver ’t Poeleke,  Scheperstraat 2a,  5441 PN Oeffelt

De speeltuin is volkomen afgezet en de honden kunnen er niet vanaf. Er is een grote vijver waar ze lekker in kunnen zwemmen water is volkomen schoon.

Er is ook een grote speelweide waar ze lekker kunnen rennen. Er is een kantine aanwezig waar alles verkrijgbaar is van koffie tot versnaperingen. Kosten €5 per hond.

Voor meer informatie kijk even op de site:  http://www.hondenzwemvijver.nl/

John.elbers@ziggo.nl

 

terug

 

 

Samojedenwandeling was groot succes

Zondag 6 september '20 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Het was te merken dat mensen toe waren aan een "uitje", er waren 52 deelnmers, een absoluut record.

Het koste ons geen moeite om ons aan de corona-regels te houden, en gelukkig hebben we van geen enkel besmettingsgeval gehoord.

Tot volgend jaar maar weer!

Inlichtingen bij: coby.rees@planet.nl

 

 

 

terug

 

Samojedenwandeling '21 nog groter succes

Zondag 5 september 2021 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. Na de koffie en de appeltaart gingen we op weg om de grote route (8km) of de korte route (2,5km) te lopen.

Wachtend op vertrek

 

Even de pootjes koelen

 

Dit jaar waren er bijna 60 deelnmers, een absoluut record. Het weer zat zoals gewoonlijk mee.

Inlichtingen bij: coby.rees@planet.nl

 

terug

 

 

 

Kampioensclubmatch 2021 NSC in Kerkwijk

 

Zondag 24 oktober 2021  De kampioens clubmatch van de NSC is naar het najaar verplaatst,  de keurmeester blieef mw Wilma Hell-Frijters.

De keuringen vonden plaats in het Dog Center, Jan Stuversdreef 4,  5315 NZ Kerkwijk (Zaltbommel)

De uitslagen staan op de site van de sampjedenclub: www.samojedenclub.nl

 

terug

 

 

Steptraining Halfweg '21

 

Zondag 7 november '21 zouden we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden en aanverwanten, voor de step, op het terrein Houtrak te Halfweg houden, maar helaas ging door de Corona-maatregelen ook dit festijnniet door.

 

Mirella op de step

 

Om een indruk te krijgen: Jaël en Inuk doen hun best:  www.youtube.com/watch?v=EkVFeDoQYB8

 

terug

 

 

 

Samojeden Speelmiddag

 

 

Zondag 24 april waren alle samojeden met hun baasjes welkom in 't Poeleke te Oeffelt. Van 14:00 tot 17:00 konden ze vrij spelen en zwemmen op een veilig omheind terrein, terwijl hun baasjes van een bakje koffie of thee genoten.

Helaas was er te weinig belangstelling op het op deze manier in de toekomst te herhalen

 

terug

 

Jubileum Clubmatch 2022

Zondag 29 mei 2022 werd de jubileum kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club gehouden op het nieuwe terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht.

 

De keurmeester was mw Hannie Vink. De uitslagen staan op de site van de samojedenclub: www.samojedenclub.nl

 

terug

 

 

 

Jubileum Samojeden-Doedag in Utrecht

 

Zondag 12 juni 2022 hield de Nederlandse Samojeden Club een gecombineerde Jongehonden dag / Samojeden Doedag op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging. Bij de jongehondendag werden de nesten van het afgelopen jaar besproken door mw Natalie van Burik . Alle pups, en mvaak ook hun moeder en  vader waren daarbij aanwezig. De resultaten staan op de site van de samojedenclub: www.samojedenclub.nl

 

 

Tijdens de puppybespreking begon ook de Doedag, waar u met uw hond allerlei activiteiten kon ondernemen, zoals een behendigheidsbaan, steptraining, intelligentiespelletjes, maar waar ook stands van diverse firma's waren op het gebied van voeding, gezondheid en uitrusting.  Ook was de "Grote Samgids" éénmalig voor leden te verkrijgen voor €5,-    Voortaan moeten ze €10,- gaan kosten. Ze zijn verkrijgbaar bij de clubwinkel; rivka.koops@hotmail.com.

 

terug

 

 

Samojeden Wandeling 2022

 

 

Zondag 4 september 2022  organiseren wij een wandeling voor bazen en honden in het recreatiegebied Spaarnwoude, gelegen aan het Noordzeekanaal tussen Velsen en  Halfweg. We verwachten U om 13u00, zodat ook de deelnemers die verder weg wonen van de partij kunnen zijn, en we eerst koffie kunnen drinken. Neemt u zelf een boterhammetje mee en een klapstoeltje.

De wandeling zal in twee uur te lopen zijn,voornamelijk over ruiterpaden. Gezien de gesteldheid van het terrein zijn stevige schoenen en een lange broek onmisbaar. Op het grootste deel van het traject mogen de honden loslopen, maar er zijn ook stukken waar vee graast, en daar moeten de honden beslist vast. De route is dezelfde als vorig jaar, maar voor de jonge honden wordt er een kortere route gekozen. We kunnen gebruik maken van het toiletgebouwtje tegenover de parkeerplaats, en een halverwege de lange route .

Na de wandeling laten we de honden bijkomen, terwijl wij de inwendige mens verzorgen en ervaringen over de honden uitwisselen.

Vanwege de gestegen kosten (o.a.voor de vergunning) moeten we ditmaal wel een bijdrage van €5,- vragen.

Als u zich uiterlijk donderdag 1 september aanmeldt op coby.rees@planet.nl  sturen we u een bevestiging en een routebeschrijving naar het startpunt

Tot ziens in Spaarnwoude,

Coby Rees

 

terug