Evenementen

Als je samojeden in actie wilt zien, bijvoorbeeld omdat je twijfelt over de aanschaf van een hond, kom dan naar een van de onderstaande evenementen. Je kunt dan kennis maken met verschillende fokkers en hun honden zien. Klik op de datum voor meer informatie.

 

datum evenement organisator plaats

zondag 2 juni '19 Clubmatch Samojedenclub Utrecht

zondag 1 sept '19 Wandeling Coby Rees Spaarnwoude

zondag 10 nov '19 Step Training Eris Koops Halfweg

zondag 30 aug '20 Zwemvijver John Elbers Oeffelt

zondag 6 sept '20 Wandeling Coby Rees Spaarnwoude

zondag 5 sept '21 Wandeling Coby Rees Spaarnwoude

zondag 24 okt '21 Clubmatch NSC Samojedenclub Kerkwijk

zondag 7 nov '21 Step Training Eris Koops Halfweg

zondag 24 april 2022 Zwemfestijn John Elbers Oeffelt

zondag 29 mei '22 Clubmatch NSC Samojedenclub Utrecht

zondag 12 juni '22 JongeHondendag/Doedag NSC Utrecht

 

Clubmatch '19

Zondag 2 juni 2019 was de kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht. Keurmeester was Evert Verschoor, en er waren 37 honden ingeschreven. Beste van het ras werd Lusjkaya Rushana Aimokov van Els Mul.

 

 

De volledige uitslagen vind je op http://www.samojedenclub.nl/clubmatch.php

 

terug

 

 

Samojedenwandeling '19

Zondag 1 september 2019 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. We begonnen om 13:00 met koffie en appeltaart. Rond 14:00 gingen we op pad om een wandeling van ca 8 km te maken. Onderweg was n keer gelegenheid om een plaspauze te houden. Voor de puppy's en oudere honden was er een kortere route.

Omdat we zaterdag 31 augustus de hele dag bij het keurmeestersexamen in Woudenberg moesten zijn, hadden we ditmaal geen tijd om een lunch voor te bereiden, dus hadden we de deelnemers gevraagd zelf een broodje mee te nemen. Koffie, thee en jus d'orange waren uiteraard ruim voorradig. Daarom hebbenwe deze keer ook geen bijdrage gevraagd. Na terugkeer werden ook de sterke verhalen verteld. Zo rond 17:00 keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Graag tot volgende keer!

 

 

Inlichtingen bij coby.rees@planet.nl

Coby Rees

 

terug

 

 

Snow Planet '19

Eind september, als de sneeuw in de indoor-skihal Snow Planet te Spaarnwoude ververst moet worden,was er een dag waar de honden een uurtje in de sneeuw mogen dollen. Helaas gaat dit evenement niet meer door, vanwege een nieuwe exploitant.

 

 

terug

 

 

Steptraining '19

 

Zondag 10 november hebben we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden voor de step gehouden. Er was een flinke opkomst: er waren 10 ervaren steppers aanwezig . De trail moest iets aangepast worden omdat er een belangrijke brug in onderhoud was. De trail voor de grote honden werd daardoor iets langer dan 8 km, het puppy-rondje werd iets korter dan 1 km. Een aantal nieuwkomers heeft voor het eerst met de hond voor de step gelopen, en ze hebben de smaak te pakken! .

Ida met nieuwe step klaar voor de start

 

We begonnen om 10:00 met koffie en krentebrood , tompoezen( omdat John Elbers Jarig was) en chocolade muffins (omdat Nathan Jansen jarig was.) Na afloop tracteerde Coby Rees ons op een kop erwtensoep. Rond 13:00 gingen we weer huiswaarts.

Inlichtingen bij Eris Koops: eris@naschja.nl

 

terug

 

 

Samojeden Zwemvijver succes ondanks corona

Zondag 30 augustus 2020 is er ondanks de corona net als vorig jaar weer een gezellige middag georganiseerd in Oeffelt.

Vanaf 14:00 werdende bezoekers verwacht bij de zwemvijver t Poeleke, Scheperstraat 2a, 5441 PN Oeffelt

De speeltuin is volkomen afgezet en de honden kunnen er niet vanaf. Er is een grote vijver waar ze lekker in kunnen zwemmen water is volkomen schoon.

Er is ook een grote speelweide waar ze lekker kunnen rennen. Er is een kantine aanwezig waar alles verkrijgbaar is van koffie tot versnaperingen. Kosten 5 per hond.

Voor meer informatie kijk even op de site: http://www.hondenzwemvijver.nl/

John.elbers@ziggo.nl

 

terug

 

 

Samojedenwandeling was groot succes

Zondag 6 september '20 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Het was te merken dat mensen toe waren aan een "uitje", er waren 52 deelnmers, een absoluut record.

Het koste ons geen moeite om ons aan de corona-regels te houden, en gelukkig hebben we van geen enkel besmettingsgeval gehoord.

Tot volgend jaar maar weer!

Inlichtingen bij: coby.rees@planet.nl

 

 

 

terug

 

Samojedenwandeling '21 nog groter succes

Zondag 5 september 2021 hielden we weer de traditionele samojeden-wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude. Na de koffie en de appeltaart gingen we op weg om de grote route (8km) of de korte route (2,5km) te lopen.

Wachtend op vertrek

 

Even de pootjes koelen

 

Dit jaar waren er bijna 60 deelnmers, een absoluut record. Het weer zat zoals gewoonlijk mee.

Inlichtingen bij: coby.rees@planet.nl

 

terug

 

 

 

Kampioensclubmatch 2021 NSC in Kerkwijk

 

Zondag 24 oktober 2021 De kampioens clubmatch van de NSC wordt naar het najaar verplaatst,

de keurmeester blijft mw Wilma Hell-Frijters.

De keuringen zullen plaats vinden in het Dog Center, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk (Zaltbommel)

Tussen de keuringen door is er alle gelegenheid de honden individueel te bekijken en met de eigenaren en fokkers te spreken. Bezoekers zijn welkom en hebben gratis toegang.

Het inschrijfformulier komt op de website : www.samojedenclub.nl/evenementen.php

 

terug

 

 

Steptraining Halfweg '21

 

Zondag 7 november '21 zouden we weer de jaarlijkse gezamenlijke training met samojeden en aanverwanten, voor de step, op het terrein Houtrak te Halfweg houden, maar helaas ging door de Corona-maatregelen ook dit festijnniet door.

Het is de gelegenheid om met uw hond eens een rondje te proberen of hij/zij het leuk vindt. Er zijn vele ervaren mushers waar u een step van kunt lenen. De hele trail is zo'n 8 km lang, over afwisselend terrein, het "puppyrondje" ruim n km.

 

Mirella op de step

 

Om 10 uur staat Coby klaar met de koffie en het krentenbrood, rond 11 uur gaat de eerste van start. Bij terugkomst staat de erwtensoep klaar en rond 13 uur zullen we weer naar huis kunnen.

Om een indruk te krijgen: Jal en Inuk doen hun best: www.youtube.com/watch?v=EkVFeDoQYB8

 

terug

 

 

 

Samojeden Speelmiddag

op zondag 24 april

in 't Poeleke te Oeffelt.

 

 

Zondag 24 april zijn alle samojeden met hun baasjes welkom in 't Poeleke te Oeffelt. Van 14:00 tot 17:00 kunnen ze vrij spelen en zwemmen op een veilig omheind terrein, terwijl hun baasjes van een bakje koffie of thee genieten.

"t Poeleke is gelegen aan de Scheperstraat 2a , 5441 PN Oeffelt, in Noord Brabant, bij Boxmeer. Per hond wordt een bijdrage van 7,50 gevraagd voor de huur van het terrein. Aanmelden kan bij johnelbers2@gmail.com Hij stuurt u een bevestiging en een betalingsverzoek.

 

terug

 

Jubileum Clubmatch 2022

Zondag 29 mei 2022 wordt de jubileum kampioensclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club gehouden op het nieuwe terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging in Utrecht.

 

Aanmelden tzt bij coby.rees@planet.nl

terug

 

 

 

Jubileum Samojeden-Doedag in Utrecht

 

Zondag 12 juni 2022 gaat de Nederlandse Samojeden Club een gecombineerde Jongehonden dag / Samojeden Doedag op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging houden.

Bij de jongehondendag worden de nesten van het afgelopen jaar besproken. Alle pups, hun moeder en als het kan ook hun vader zijn daarbij aanwezig.

 

 

Na de puppybespreking begint de Doedag, waar u met uw hond allerlei activiteiten kunt ondernemen, zoals een behendigheidsbaan, steptraining, intelligentiespelletjes, maar waar ook stands van diverse firma's zijn op het gebied van voeding, gezondheid en uitrusting. Om met uw hond deel te nemen wordt een kleine bijdrage in de terreinhuur gevraagd. Aanmeldingsformulieren komen tegen die tijd in Samovaria, op de website www.samojedenclub.nl en op facebook.

Inlichtingen bij rivka.koops@hotmail.com

 

terug